Service & updates

 

Στην AIGAIO RCB πιστεύουμε ότι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία από την πώληση ενός σκάφους είναι το after sales service. Και για να μιλάμε Ελληνικά εννοούμε την τεχνική υποστήριξη των προϊόντων μας μετά την πώληση τους. Ο στόχος μας είναι να μπορεί ο πελάτης να χρησιμοποιεί το σκαφάκι του για πολύ καιρό χωρίς κανένα πρόβλημα και να του παρέχουμε την καλύτερη δυνατή τεχνική υποστήριξη σε οπουδήποτε τεχνικό πρόβλημα αντιμετωπίσει!

Έτσι στην κατασκευή των σκαφών μας χρησιμοποιούμε τα καταλληλότερα υλικά και προσέχουμε όλες εκείνες τις τεχνικές λεπτομέρειες ώστε το σκαφάκι να μπορεί να χρησιμοποιείται για πολύ καιρό χωρίς κανένα πρόβλημα. Επειδή όμως μιλάμε για ένα σκαφάκι το οποίο λειτουργεί στη θάλασσα και πολλές φορές με άσχημες καιρικές συνθήκες, σε συνάρτηση με τις απροσεξίες του χειριστή, τότε μια βλάβη μπορεί να χαλάσει το ψάρεμα μας! 

Οι πιο κοινές βλάβες σε ένα τηλ/νο σκάφος είναι,

 • η καταστροφή της μπαταρίας διότι σχεδόν ποτέ δεν μπήκαμε στο κόπο να διαβάσουμε τις οδηγίες για την σωστή χρήση τους
 • το μπέρδεμα της πετονιάς η του νήματος μας στο αξονικό της προπέλας, ακόμα και αν αυτή προστατεύεται από ένα καλό πλέγμα
 • η έκθεση της τηλεκατεύθυνσης σε υγρασία, είτε από βροχή, είτε από την υγρασία του θαλασσινού αέρα
 • η καταστροφή της προπέλας επειδή λειτουργήσαμε το σκαφάκι στην στεριά τη στιγμή που η προπέλα ήταν χωμένη μέσα στην άμμο, η του κινητήρα, όταν η προπέλα είναι μεταλλική
 • και τέλος, η καταστροφή του πηδαλίου διότι, τοποθετήσαμε το σκαφάκι στο αυτοκίνητο και από πάνω τοποθετήσαμε, το ψυγείο, τα καλάμια, τις τσάντες και την πεθερά μας!

Για την αποφυγή όλων των παραπάνω προβλημάτων, ένας υποχρεωτικός τεχνικός έλεγχος μία μέρα πριν την ψαρευτική μας εξόρμηση, θα ελαχιστοποιούσε τις βλάβες και θα μας χάριζε ένα ψάρεμα χωρίς προβλήματα. Μια απλή συμβουλή της AIGAIO RCB σε όλους τους χρήστες τηλ/νων σκαφών είναι η εξής΄μην παραμελείτε τον έλεγχο του σκάφους σας και τις μπαταρίας σας , δύο ημέρες πριν το ψάρεμα σας! Όσο σημαντικό είναι για εσάς η προμήθεια των δολωμάτων, άλλο τόσο θα πρέπει να είναι και ένας τεχνικός έλεγχος. 

Πολλοί φίλοι ψαράδες αδυνατούν λόγο τεχνικών γνώσεων, να πραγματοποιήσουν αυτόν τον προληπτικό έλεγχο. Έτσι θα ήταν προτιμότερο, κατά την αγορά του σκάφους να συμβουλεύεστε τον κατασκευαστή για αυτόν τον προληπτικό έλεγχο. Σε αυτό το σημείο θα σας αναφέρουμε τον δεκάλογο προληπτικού έλεγχου και το τι θα πρέπει να περιέχει ο προληπτικός έλεγχος ενός της AIGAIO RCB.

 1. Έλεγχος κατάστασης μπαταρίας τηλ/νσης
 2. Έλεγχος κατάστασης μπαταρίας LiPo του σκάφους. Θα πρέπει να είναι πλήρης φορτισμένης και τα στοιχεία της θα πρέπει να είναι ισορροπημένα με όσο τον δυνατόν μικρότερη απόκλιση. Στη περίπτωση που η μπαταρία μας δεν φορτίζει ή δεν μπορεί να ισορροπήσει τα στοιχεία της, δεν θα πρέπει να φορτιστεί η να χρησιμοποιηθεί!!
 3. Έλεγχος σωστής λειτουργίας του κινητήρα, του πηδαλίου και της απαγκίστρωσης. Ο παραμικρός διαφορετικός θόρυβος στον κινητήρα, η στους σερβομηχανισμούς θα πρέπει να ελεγχθεί!! 
 4. Έλεγχος αξονικού και προπέλας. Προτημότερο θα είναι να έχετε πάντα μαζί σας μια ανταλλακτική προπέλα, πλαστική η μεταλλική.
 5. Έλεγχος προστατευτικού προπέλας.
 6. Έλεγχος σωστής λειτουργίας του κυκλώματος υδρόψυξης (εφόσον υπάρχει). Τοποθετήστε μία σύριγγα με απιονισμένο νερό στην είσοδο της υδρόψυξης και ελέγξτε αν η ροή του νερού είναι φυσιολογική.
 7. Έλεγχος κατάστασης στις τσιμούχες στεγανοποίησης των θυρών (στρογγυλά καπάκια) 
 8. Έλεγχος εξωτερικής κατάστασης του σκάφους.
 9. Έλεγχος φωτισμού (εφόσον πρόκειται για βραδινή χρήση του σκάφους)
 10. Έλεγχος σωστής λειτουργίας του συστήματος αυτόματης επιστροφής GPSF (εφόσον υπάρχει τοποθετημένο στο σκάφος). Εδώ ο έλεγχος πρέπει να γίνει σε εξωτερικό μέρος και το μόνο που θα ελέγξουμε είναι, αν η λυχνία του GPSF μας δείχνει ότι λειτουργεί κανονικά 

 

Για πολλούς κατόχους τηλ/νων σκαφών, η τεχνική του bait boat fishing έχει περάσει σε άλλο επίπεδο και πλέον αυτό που αποζητούν από το σκάφος τους είναι, να είναι εντυπωσιακό, να είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορο και να είναι "φορτωμένο" με ότι gadget μπορεί να έχει! Στην AIGAIO RCB γνωρίζουμε ότι πλέον πολλοί πελάτες μας έχουν σταματήσει το ψάρεμα τις Κυριακές  και έχουν αρχίσει να "παίζουν" με το σκαφάκι τους προσπαθώντας να το κάνουν όσο το δυνατόν καλύτερο! Δυστυχώς, πολλοί από αυτούς προσπαθούν να βελτιώσουν οι ίδιοι τα σκαφάκια τους και χωρίς τεχνικές γνώσεις, καταλήγουν στο τέλος αφενός να σπαταλούν τα χρήματα τους χωρίς αποτέλεσμα, αφετέρου να χάνουν τα σκαφάκια τους! Ένας κινητήρας που είναι πολύ γρήγορος στα "χαρτιά" δεν σημαίνει ότι μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα σκάφος. Μία προπέλα δεν θα "φέρει την άνοιξη" στη πλεύση ενός σκάφους. Και το πιο ανήκουστο που κυκλοφορεί το τελευταίο καιρό είναι ότι υπάρχουν ρυθμιστές ταχύτητας (speed controllers) οι οποίοι χαρίζουν ταχύτητα και ταυτόχρονα οικονομία στη μπαταρίας (εδώ γελάμε!!!) Δυστυχώς, όπως σε όλο το σύμπαν, έτσι και εδώ οι νόμοι της φυσικής είναι αμείλικτοι και σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουμε Nikola Tesla, οπότε πριν "κλάψετε" τα χρήματα σας θα ήταν προτιμότερο να απευθυνθείτε στην AIGAIO RCB

Στην AIGAIO RCB παρέχουμε την δυνατότητα αναβάθμισης όλων των τηλ/νων σκαφών της σειράς AEGEAN αλλά και όλων των σκαφών της αγοράς. Οι αναβαθμίσεις μπορούν να στοχεύσουν, στην ταχύτητα, στην εμφάνιση, στην αυτονομία, σε ηλεκτρονικά βοηθήματα όπως το GPSF και σε ότι άλλο θελήσετε. Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε σχετικά με την αναβάθμιση, τόσο στο τεχνικό, όσο και στο οικονομικό κομμάτι. Ακόμα σας παρέχουμε τεχνική συμβουλευτική υποστήριξη για την περίπτωση που θελήσετε να κάνετε μόνοι σας την αναβάθμισή. Μερικές από τις αναβαθμίσεις και βελτιώσεις που μπορείτε να πραγματοποιήσετε στο σκαφάκι σας από την AIGAIO RCB είναι:

 • Τηλ/νσεις με τηλεμετρία και εμβέλεια εως και 40km (!!!) 
 • Κινητήρες brushed ή brushless από 200 έως 3000 watts
 • Μπαταρίες LiPo έως 20.000mAh
 • Μονάδες αυτόματης επιστροφής με GPSF
 • Ασύρματα βυθόμετρα TOSLON 
 • Χρωματικές επιλογές 
 • Φωτισμός 
 • Αξονικά προπέλας και πηδαλίου υψηλής ποιότητας.
 • Συστήματα εντοπισμού Tracker

 

 

Επικοινωνία