Καινοτομίες


Μονάδα GPS-F, Ελληνικής κατασκευής!

Μετά από 25 χρόνια εμπειρίας στο παράκτιο ψάρεμα και 20 χρόνια εμπειρίας στον βιομηχανικό αυτοματισμό,ξεκινήσαμε την κατασκευή του P3 πριν από δέκα χρόνια περίπου και είχαμε σαν στόχο, την κατασκευή ενός ποιοτικού σκάφους το οποίο να μπορεί να καλύπτει τις ψαρευτικές μας ανάγκες. Τότε όμως δεν περνούσε από το μυαλό μας ότι μετά από δέκα σχεδόν χρόνια, το σκαφάκι αυτό θα γινόταν το απόλυτο εργαλείο παράκτιας αλιείας, το σκαφάκι που θα εμπιστευόταν τόσος ψαρευτικός κόσμος στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό! Το P3 ήταν η αιτία της ίδρυσης της AIGAIO RCB η οποία πλέον μπορεί και στέκεται ισάξια με όλες τις εταιρίες κατασκευής και εμπορίας τηλ/νων σκαφών για ψάρεμα της Ευρώπης!

Από τότε έως και σήμερα, δεν σταματήσαμε ποτέ να να εξελισσόμαστε και να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά στην κατασκευή καινοτομικών λύσεων για τα σκάφη μας! Με συνεχής έμφαση στις καινοτομίες κατασκευάζαμε τα σκαφάκια μας προσπαθώντας να δίνουμε στον ψαρά την σιγουριά που ήθελε στο ψάρεμα του με απώτερο σκοπό, την εξάλειψη του κινδύνου της απώλειας του σκάφους αλλά και την απόλυτη ποιότητα κατασκευής. Νέες τεχνολογίες και ποιοτικότερα υλικά όπως, δυνατότερα μοτέρ, ποιοτικότερους σερβομηχανισμούς, καλύτερες τηλ/νσεις ήταν μερικά από τα πολλά υλικά που εξοπλίζαμε τα σκαφάκια μας στην προσπάθεια της επίτευξης των στόχων που προαναφέραμε. 

Ποτέ όμως δεν σταματούσαμε να ψάχνουμε για το καλύτερο, ώσπου πριν από πέντε χρόνια περίπου, κατασκευάσαμε και εξοπλίσαμε τα σκαφάκια μας με ένα πρωτόγνωρο σύστημα για τα Ελληνικά δεδομένα στην κατασκευή bait boat, το οποίο δεν είναι άλλο από την μονάδα αυτόματης επιστροφής με GPS! Είμαστε περήφανοι διότι η μονάδα σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε από την AIGAIO RCB και είναι 100% ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!

Μετά από 6 μήνες δοκιμών η μονάδα GPS ήταν έτοιμη να τοποθετηθεί σε ένα P3 και έδωσε στον χειριστή την σιγουριά που ήθελε αφού το σκαφάκι μπορούσε να επιστρέφει μόνο του στην ακτή όταν η τηλ/νση του έβγαινε εκτός εμβέλειας ή και ακόμα όταν το επιθυμούσε ο χειριστής, πατώντας ένα κουμπί από την τηλ/νση του! 

Πλέον το GPS έγινε «σήμα κατατεθέν» για τα σκαφάκια της AIGAIO RCB αποτελώντας στόχο απόκτησης από τους απανταχού ψαράδες, αφού τους  χάριζε την σιγουριά της επιστροφής του στην ακτή. Βέβαια η εξέλιξη  δεν σταμάτησε εκεί και ακόμη και σήμερα, πέντε χρόνια μετά, συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε το σύστημα επιστροφής, προσθέτοντας νέους και ταχύτερους επεξεργαστές και πολλές βελτιώσεις στο λογισμικό του με στόχο το απόλυτο έλεγχο του σκάφους κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. 

Έτσι μετά από πέντε χρόνια συνεχούς εξέλιξης, καταφέραμε και αναπτύσσαμε  το απόλυτο σύστημα ασφάλειας για τα σκαφάκια μας, το GPS-F τρίτης γενιάς!

Με το GPS-F να αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι όλων των μοντέλων της AIGAIO RCB αφού είναι στο στάνταρτ εξοπλισμό, ο ψαράς δεν έχει, πλεόν, να ανησυχεί για τίποτα διότι η νέα μονάδα αυτόματου ελέγχου GPS-F προσφέρει τα εξής πλεονεκτήματα…….

Ελέγχει ανά 20μs το σήμα λήψης από την τηλεκατεύθυνση και όταν το σκαφάκι βγει εκτός εμβέλειας, τότε η μονάδα GPS-F απενεργοποιεί την απαγκίστρωση έτσι ώστε να αποφύγει το μπέρδεμα με την πετονιά που ίσως τραβάμε με το σκαφάκι μας.

Κατόπιν το σκαφάκι μας διανύει 3 μέτρα και αμέσως μετά μπαίνει αυτόματα στην διαδικασία επιστροφής στην ακτή. Σε αυτό το σημείο και αφού το σκαφάκι μας επιστρέψει ξανά στην ζώνη εμβέλειας της τηλ/νσης, ο χειριστής έχει τις επιλογές αφενός, να αφήσει το σκαφάκι να επιστρέψει αυτόματα στην ακτή, αφετέρου, να αναλάβει τον έλεγχο και να το οδηγήσει ο ίδιος στην ακτή!

Αυτό όμως που κάνει το νέο GPS-F να ξεχωρίζει από τα προηγούμενες εκδόσεις είναι ότι μπορεί πλέον να ελέγχει και την κατάσταση της μπαταρίας του σκάφους!! Έτσι όταν η μπαταρία του σκάφους έχει πτώση της τάσης κάτω από το όριο ασφαλείας, o επεξεργαστής του GPS-F αναλαμβάνει και πάλι να επιστρέψει το σκαφάκι αυτόματα στην ακτή αποφεύγοντας την απώλεια του από χαμηλή μπαταρία!

Με την νέα μονάδα GPS-F, το άγχος της απώλειας του σκάφους είναι πλέον παρελθόν!

 


 

 

G box

 

Ήρθε το G box για να κάνει τη διαφορά στο ψάρεμα μας! Με τη νέα καινοτομία από την AIGAIO RCB έχετε την δυνατότητα τα παρακολουθείτε από την οθόνη της τηλ/νση σας, την απόσταση τους σκάφους σας από την ακτή, τις συντεταγμένες στις οποίες βρίσκεται, τη πορεία σε σχέση με την πυξίδα, την μπαταρία, την ισχύ του σήματος της τηλ/νσης, και πολλά άλλα! Και όλα αυτά μπορείτε να τα δείτε σε οποιοδήποτε σκαφάκι κι αν έχετε στην κατοχή σας! Με βάρος μόνο 80 γραμμάρια και χωρίς καμία δυσκολία στην σύνδεση του, μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε σκαφάκι της αγοράς! 

Το G box τοποθετείται μόνο σε σκαφάκια τα οποία έχουν τηλ/νση FlySky ή Turnigy FS i6 και FS i6X.  Η τοποθέτηση του G box μπορεί να πραγματοποιηθεί από τον πελάτη ή από την AIGAIO RCB.

 

 

 


 

 

Αξονικά προπέλας και πηδαλίου από το 2009

Όλα τα σκαφάκια της AIGAIO RCB κατασκευάζονται  με γνώμονα την ποιότητα και την καινοτομία δίνοντας 1 χρόνo εγγύηση σωστής λειτουργίας, με απώτερο σκοπό  να γίνει το απόλυτο «εργαλείο» στο ψάρεμα μας! Ποτέ δεν σταματήσαμε να επενδύουμε στις νέες τεχνολογίες και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα σκαφάκια μας να αποτελούν το παράδειγμα στην κατασκευή τλ/νων σκαφών για το ψάρεμα στην Ελλάδα.

Έτσι από το πρώτο σκαφάκι η AIGAIO RCB το οποίο κατασκευάστηκε το 2009, τοποθέτησε αξονικό στην προπέλα αλλά και στο πηδάλιο, με το οποίο το service ήταν μια λέξη άγνωστη για τον χειριστή! Το συγκεκριμένο αξονικό συνεχίζει και σήμερα να εξοπλίζει όλα τα σκαφάκια της σειράς Aegean και αποτελείται από τέσσερα βασικά μέρη. Το σταθερό σώμα, τα υλικά ολίσθησης και τέλος τον άξονα μετάδοσης της κίνησης στην προπέλα. Το σταθερό σώμα κατασκευάζεται στο CNC από αλουμίνιο το οποίο είναι ένα υλικό πολύ καλό στην απαγωγή της θερμότητας. Κατόπιν μέσα στο σώμα τοποθετούνται δύο ανοξείδωτα ρουλεμάν τα οποία κρατάνε τον άξονα.

Κατόπιν  τοποθετούνται δύο τσιμούχες βιομηχανικού τύπου που έχουν ως σκοπό την απόλυτη στεγανοποίηση και τέλος υπάρχει ο άξονας ο οποίος αποτελείται από ανοξείδωτο ατσάλι και είναι αυτός μεταφέρει την κίνηση του μοτέρ στην προπέλα. Πριν όμως τοποθετηθεί ο άξονας, γεμίζουμε με λιπαντικό όλο το αξονικό για την απόλυτη λίπανση!  Με το ίδιο τρόπο κατασκευάζεται και το αξονικό του πηδαλίου. Με την παραπάνω κατασκευή εξασφαλίζουμε μηδενικό service εφ’ όρου ζωής, έτσι ο χειριστής δεν χρειάζεται ποτέ να ασχοληθεί με το service του σκάφους!